Torta s likerom od jaja

Morate probati

[ad_1]

Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – dva sloja Ø 26 cm

Krema:
20 dag bijele čokolade
2,5 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks

Ukrašavanje:
2,5 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks
1 dl likera od jaja
5 dag strugotina od bijele čokolade

Priprema: Čokoladu razlomite i u primjerenom loncu zagrijavajte u slatkom vrhnju da se posve otopi. Otopljenu čokoladu ostavite preko noći ili nekoliko sati u hladioniku da se sasvim ohladi. U čokoladu s vrhnjem umiksajte kremfiks i čvrsto istucite u pjenastu kremu.

Postupak: Podlogu stavite na tanjur na kojem ćete tortu poslužiti. Poprskajte je likerom od jaja razblaženim s malo mlijeka. Polovicom kreme premažite donji sloj podloge torte. Na to položite gornji sloj podloge, poprskajte razblaženim likerom i premažite ostatkom kreme.

Ukrašavanje: Čokoladu otopite na laganoj vatri iznad pare. Kad postane glatka, razmažite je na ploču ili veliki tanjur. Kad se stvrdne (ne stavljati čokoladu u hladionik) lopaticom ili nožem ostružite strugotine.

Postupak: Slatko vrhnje pomiješajte s kremfiksom i čvrsto istucite, pa premažite gornji dio i rub torte. Na gornjoj plohi torte žlicom utisnite više udubina. U njih ulijte žlicom liker od jaja, pa tortu ukrasite strugotinama bijele čokolade.

Savjet: Istu tortu možete pripremiti i od smeđe biskvitne podloge, i u tom slučaju kremu izradite od smeđe čokolade za kuhanje, a umjesto likera od jaja upotrijebite liker od čokolade.

Recept iz knjige Torte bez pećnice

[ad_2]

Novi recepti

Pogledaj i ove recepte