Torta – Zalazeće sunce

Morate probati

[ad_1]

Podloga:
– 1 podloga za voćne torte Ø 24 cm

Nadjev:
– 6 listova želatine
– 5 dl punomasnog jogurta
– koricu neprskanog limuna
– 5 dag šećera
– 2,5 dl slatkog vrhnja

Preljev:
– 25 dag jagoda
– 4 kivija
– 25 dag marelica iz kompota
– 2 paketića želatine za tortu
– 3 žlice šećera

Priprema nadjeva:

Želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. Izmiješajte jogurt, šećer i limunovu koricu. Želatinu ocijedite, zagrijte žlicu smjese i u njoj rastopite, te umiješajte u ostatak kreme. Čvrsto tucite slatko vrhnje i lagano dodajte kremi.

Priprema preljeva:

Marelice, jagode i kivije pripremite i svaku vrstu voća izradite u glatki pire. Tako dobijete oko 2,5 dl kašaste tekućine. Ako nema dovoljno dopunite vodom. Voćni pire stavite u 3 manja lonca za kuhanje, te od svakoga odvojite po 2 žlice, a količine u loncima zakuhajte. Izmiješajte po 3 žličice praška želatine za tortu s žličicom šećera i 2 žlice voćnih pirea koje ste odvojili. Te tri količine umiješajte u kašaste tekućine koje kuhaju, sve još jednom zakuhajte i nakratko ostavite da se ohlade.

Postupak:

Podlogu za voćnu tortu položite na tanjur za posluživanje i oko nje namjestite obruč kalupa za tortu. Pripremljenim nadjevom premažite dno podloge, te stavite u hladionik da se stegne. Voćne smjese, jednu do druge, namažite na nadjev na torti i viljuškom zamiješajte u šareni uzorak. Tortu ostavite najmanje 2 sata u hladioniku, a prije posluživanja uklonite obruč kalupa.

Recept iz knjige „Torte bez pećnice“

[ad_2]

Novi recepti

Pogledaj i ove recepte